γεμμολογία

Σεμινάρια Γεμμολογίας

Το σεμινάριο περικλείει αναλυτική παρουσίαση της επιστήμης που ταυτοποιεί τους πολύτιμους λίθους.

Στο θεωρητικό μέρος παρέχονται στους σπουδαστές σημειώσεις με την πλήρη περιγραφή των γεμμολογικών οργάνων, καθώς και των ιδιοτήτων όλων των οικογενειών των πολυτίμων λίθων.

Στο πρακτικό μέρος οι σπουδαστές μαθαίνουν να χειρίζονται τα γεμμολογικά όργανα (φασματοσκόπιο, πολαροσκόπιο, χρωματοσκόπιο, ζυγαριά ακριβείας, μικροσκόπιο), καθώς και τη μεθοδολογία για την ορθή αναγνώριση των πολύτιμων λίθων. Διδάσκεται, δηλαδή, η ταυτοποίηση μιας άγνωστης πέτρας διαμέσου της αναγνώρισης του είδους και της ποικιλίας της, της προέλευσής της, αν είναι ορυκτή ή συνθετική και των τυχών επεξεργασιών που έχουν γίνει με σκοπό να βελτιωθεί η εμφάνισή της.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται με τις τελικές εξετάσεις.Mπορώ να παρακολουθήσω το σεμινάριο ατομικά / μόνος μου; Όχι. Είναι αναγκαία η δημιουργία τμήματος τουλάχιστον 4 ατόμων. Μέγιστος αριθμός ανά τμήμα 10 άτομα.

Κάθε πότε γίνονται τα μαθήματα των σεμιναρίων; Τα μαθήματα είναι κατανεμημένα σε 15 εβδομάδες, με παρακολούθηση δύο πενταώρων ανά εβδομάδα και το τελικό πρόγραμμα προσδιορίζεται μετά την δημιουργία του τμήματος και τη χρονική διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

διάρκεια 150 ώρες

απαιτήσεις δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για συμμετοχή στο σεμινάριο

παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησηςΕνδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο γεμμολογίας;
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας